Rockstars met een eigen modecollectie

Gwen Stefani op vakantieSteeds meer rockstars ontwikkelen een eigen modecollectie. Waar de ene rockzanger of -zangeres het houdt bij een collectie jeans of rokken, zet de ander een stap verder en komt met een complete kledinglijn voor hem en voor haar. In de modewereld vinden we tegenwoordig dan ook enkele namen die groot zijn geworden door een carriere als rockstar. Denk hierbij aan Gwen Stefani, Alice Cooper en Tico Torres.

De mode van Gwen Stefani

Wanneer we aan Gwen Stefani denken, dan denken we op de eerste plaats aan haar nummers, zowel individueel als met haar band No Doubt. Als rockstar was zij een opvallende verschijning, maar tegenwoordig zien we haar niet veel meer op het podium. Haar gevoel voor fashion was altijd al inspirerend en dit zorgde ervoor dat zij zich al in 2003 in de wereld van mode waagde, met een stijlvolle lijn tassen. Haar merk, L.A.M.B., werd in korte tijd zo populair, dat zij de collectie al snel uitbreide met de meest uiteenlopende kledingstukken, van elegante rokken tot hippe jeans. Het succes van de eerste merknaam zorgde ervoor dat de tweede merknaam, Harajuku Lovers, ook direct in de armen van vele Amerikanen werd gesloten.

De stoere mode van Alice Cooper

Wie Alice Cooper niet kent, denkt waarschijnlijk dat we het hebben over een mooie vrouw die haar weg naar het rockpodium heeft gevonden. Echter, niets is minder waar. Alice Cooper werd begin 1948 geboren onder de naam Vincent Damon Furnier en is een stoere rocker met de welbekende huiveringwekkende prints op zijn shirts. Alice Cooper houdt niet van nette rokjes en elegante jurkjes, maar ziet zijn publiek het liefst in zwarte kleding, bedrukt met wilde prints of uitdagende teksten. Het is dan ook geheel niet vreemd dat deze rockstar een eigen modecollectie op de markt introduceerde.

De verrassende mode van Tico Torres

Rockstar Tico Torres verraste de hele wereld met zijn eigen kledinglijn. Geen stoere jeans en zwarte rockshirts, ook geen rokken met stalen accessoires of laarzen met extreem hoge hakken. Nee, Tico Torres kwam met een geheel eigen baby- en kinderlijn, onder de naam Rock Star Baby.

Bron van de foto: STARPRESS

TAGS: , ,

Comments are closed.