Live concerten in Amsterdam

Muzikanten tijdens een live concertLiefhebbers van alle muziekstijlen kunnen terecht in een van de vele podia die Amsterdam rijk is. Houdt u van jazz of pop? Wilt u naar grote concerten van bekende muzikanten of bent u juist op zoek naar die nog kleine startende band? In Amsterdam zijn de mogelijkheden eindeloos. Vanzelfsprekend kan de liefhebber van klassieke muziek terugvallen op het uitgebreide aanbod van het Concertgebouw en het Muziektheater.

Grote podia

De meest bekende podia in Amsterdam zijn ‘De Melkweg’, ‘Paradiso’ en van recentere datum ‘de Heineken Music Hall’ die u in Amsterdam Zuidoost vlak bij voetbalstadion Arena vindt. De Melkweg legt zich naast livemuziek, ook toe op exposities van beeldende kunst. Paradiso is van oudsher het bekende alternatieve podium voor pop-, soul- en reggaemuziek. Ook de bekende rock-, country- en bluesmuzikanten maken hier hun opwachting. De Heineken Music Hall is de locatie waar u grote Nederlandse sterren als Gordon en Marco Borsato kunt zien optreden. Grote liveconcerten worden daarnaast ook in voetbalstadion De Arena gegeven. Vaak is het wel aan te raden voor deze concerten vooraf kaarten te reserveren.
Vanzelfsprekend kunt u in al deze gelegenheden met uw betaalkaart terecht. Ook wanneer u van tevoren uw concertkaarten reserveert, is uw betaalkaart onmisbaar om uw reservering te bevestigen.

Klassieke muziek

Wanneer u meer geïnteresseerd bent in klassieke muziek, kunt u, zoals gezegd, terecht in het Concertgebouw, maar ook in het Muziektheater aan het Waterloopplein. In het Concertgebouw kunt u vanzelfsprekend genieten van de uitvoeringen van het Concertgebouworkest, maar wist u dat u hier ook jazzmuzikanten en muzikanten van wereldmuziek kunt zien optreden? In het Muziektheater geven de Nederlandse Opera en het Nationaal Ballet hun uitvoeringen van topniveau.

Kleinere podia

Daarnaast heeft de Nederlandse hoofdstad ook kleinere podia waar vaak wat specifiekere muziekstijlen aan bod komen. Zo is het Bimhuis een bekend podium voor jazz en andere muziek waarbij improviserend wordt gespeeld. Akhnaton is een poppodium waar de concertganger geïnteresseerd in nieuwe muziekstijlen een warm welkom wordt geheten. Ook in verschillende bars en café’s kunt u liveoptredens bezoeken. Zo is Bitterzoet een bar die door veel beginnende dj’s wordt bezocht. Café De Badcuyp in Amsterdam-Oost is geregeld het podium voor jazzmuzikanten en bands die zich toeleggen op wereldmuziek. Ook in de Waterhole, gelegen bij het Leidseplein, kunt u elke avond genieten van bruisende livemuziek.

Foto: Klaus Eppele – Fotolia

TAGS: , ,

Comments are closed.