De meest succesvolle albums ooit

Meat Loaf bij een optredenDe meest succesvolle albums ooit kennen over het algemeen prachtige verhalen, waardoor het alleen om die reden al geweldig is om er een keer naar te kijken. Het is voor veel mensen een kwestie van smaak, maar het is aan de andere kant wel degelijk mogelijk om een keuze te maken uit de enorme verzameling albums die er bestaat en op die manier bijvoorbeeld tot een top tien te komen. Het is aan de andere kant wat lastiger om een winnaar aan te wijzen, maar toch wordt ook daartoe regelmatig een poging gedaan. Het is daarbij opvallend dat we vaak dezelfde winnaar zien, waardoor het erop lijkt dat dit inderdaad het meest succesvolle album ooit is.

U2, Pearl Jam en Meat Loaf

Bovenaan de lijst staat regelmatig The Joshua Tree van U2, wanneer er wordt gekeken naar het meest succesvolle album ooit. Het ligt er uiteraard een beetje aan hoe succes wordt gedefinieerd, maar het is in ieder geval duidelijk dat het hier gaat om een exemplaar dat zeker een vermelding waard is. Daarnaast zijn ook Bat Out of Hell van Meat Loaf en Ten van Pearl Jam albums die het in de loop der jaren ontzettend goed hebben gedaan. De artiesten hebben er zeer veel exemplaren van verkocht, waardoor ze eigenlijk tot het algemene erfgoed van onze aarde zijn gaan behoren.

Nederlandse artiesten

Uiteraard zijn er ook Nederlandse artiesten die voorkomen in de lijst met de meest succesvolle albums ooit. Zoals u waarschijnlijk al verwacht is er in de top 10 geen enkele sprake van inbreng vanuit Nederland. Aan de andere kant staan ‘we’ wel binnen de top 100. Zo staat het album The Naked Truth van de Golden Earring zo rond nummer 86. Daarnaast doet ook De Dijk het altijd erg goed met hun album Niemand in de Stad. Het geeft maar aan dat we als Nederland duidelijk niet bij de absolute top horen, maar aan de andere kant wel degelijk mooie muziek maken.

Nieuwkomers

Bovendien is het natuurlijk niet alleen maar historie dat behoort tot de meest succesvolle albums ooit. Zo is bijvoorbeeld Adele een artiest die het op die moment al erg goed doet in de verschillende lijsten. Het album werd pas in 2011 uitgebracht, maar heeft al zoveel mensen weten te bekoren dat we dit binnenkort tot een van de grote kanshebbers op een hoge plaats mogen rekenen. Wat dat betreft is het goed om te zien dat er ook in deze tijd artiesten opstaan die duidelijk een zeer groot publiek aan weten te spreken en op die manier succesvol zijn.

Foto: STARPRESS

TAGS: , ,

Comments are closed.