De grootste muziekfestivals in Europa

Honderden fans op een rockconcertIn Nederland zijn er de laatste jaren een groot aantal festivals bijgekomen en die trend zien we ook in de rest van Europa. Zodra de zon weer begint te schijnen krijgen we massaal zin om van de muziek te gaan genieten en pakken we ons tentje in. Door heel Europa heen worden er allerlei leuke festivals gehouden, waardoor het een goed idee is om ook eens over de grens te kijken. De kans is groot dat u op die manier festivals zal ontdekken die u nog niet kende, maar die wel de moeite waard zijn. Veel van de festivals zijn op een heel kleine manier begonnen en hebben nu een geweldige uitstraling, waardoor het leuk is er zelfs vanuit Nederland naartoe te gaan.

Festival Primavera, Barcelona

Een van de leukste festivals van Europa is Primavera, dat in Barcelona gehouden wordt. Aangezien het gaat om een groot festival in een grote stad in Spanje is het niet nodig om uw tentje in te pakken. In plaats daarvan is het veel verstandiger om een hotel of een hostel in Barcelona te boeken. Het festival wordt gehouden van 25 tot en met 29 mei. Tijdens die periode staat het centrum van de stad volledig op z’n kop en kunt u er gaan genieten van allerlei alternatieve muziek, met bandjes als Mogwai, Flaming Lips en Fleet Foxes.

Roskilde Festival, Denemarken

Een heel ander festival is het Roskilde Festival in Denemarken. Het festival begon ooit als een klein geheel dat door twee studenten werd georganiseerd. De eerste editie vond plaats in 1971, waardoor er inmiddels een flinke geschiedenis is opgebouwd. Ieder jaar worden er een aantal grote artiesten geboekt, waardoor het heerlijk is om er van de muziek te gaan genieten. In 2011 waren onder andere Iron Maiden en de Kings of Leon van de partij, wat wel aangeeft dat het goed mogelijk is om er optimaal te gaan genieten. Er komen dan ook veel buitenlandse bezoekers af op dit festival in Denemarken.

Open’er Festival, Polen

Ten derde is het Open’er Festival in Polen een absolute aanrader op dit gebied. Dit festival wordt over het algemeen eind juni gehouden. De plaats van het festival is Gdynia, een plaats in Polen vlakbij de noordelijke kust. Ondanks dat niet heel erg veel mensen het festival kennen worden er over het algemeen grote namen geboekt. In 2011 kon u er bijvoorbeeld genieten van Kate Nash, Pulp en Coldplay. Het is een geweldig festival in Polen, waar mensen voor de muziek bij elkaar komen en dat doen op de manier zoals we ook hier de festivals erg goed kennen.

Foto: G.Light – Fotolia

TAGS: , , ,

Comments are closed.