Muziek is niet genoeg: Als muzikanten een eigen kledinglijn hebben

Gene Simmons van KISS tijdens een optredenMuzikanten met een eigen kledinglijn zien we niet heel erg vaak voorbij komen, maar er zijn er wel degelijk een aantal die ook zelf kleding maken of verkopen. Zo kunt u in een aantal gevallen terecht in een online shop en heeft u op die manier de mogelijkheid om de mode aan te schaffen. Voor een aantal artiesten is het een manier om fans de mogelijkheid te bieden speciale kleding of schoenen aan te kopen, maar een aantal anderen hebben ook wel degelijk gevoel voor mode. Wat dat betreft hadden ze ook een carrière in de mode kunnen beginnen, wanneer de muziek hen minder ver had weten te brengen dan nu het geval is.

Carlos Santana

Een van de grootste muzikanten die een eigen kledinglijn heeft is Carlos Santana. Binnen de mode zouden we waarschijnlijk een stel hoedjes of wat bandana’s verwachten, maar hij heeft zich juist op een heel ander deel gericht. Via een online shop kunt u namelijk op zoek gaan naar prachtige schoenen uit de collectie van deze muzikant. Hij is hier in 2007 mee begonnen, waardoor de winkel inmiddels een aantal jaren bestaat. De schoenen worden volgens hemzelf geïnspireerd door de dynamische en artistieke geest die de muzikant zelf altijd zo goed heeft laten zien in de muziek die hij maakte.

Gene Simmons

Gene Simmons, de frontman van Kiss, heeft zich op de mode gestort, nadat hij er jarenlang in slaagde om er bijna een kunst van te maken dat hij een prachtige status had binnen de groep. Hij is in 2006 gestart met een eigen kledinglijn, waarvan de ontwerpen inmiddels in een online shop aan te schaffen zijn. Het was op zich niet zo verrassend dat Gene zich op dit onderdeel van de merchandising zou richten, aangezien alles bij Simmons geschikt lijkt om geld uit te slaan. De collectie draagt de naam MoneyBag, wat wellicht een verwijzing is naar het uiteindelijke doel van de kleding.

Richie Sambora

Ten derde is Richie Sambora een artiest met een eigen kledinglijn. Hij is misschien wat minder bekend, maar iedereen die Bon Jovi een warm hard toedraagt heeft er vast een keer van gehoord. Hij startte pas in 2010 met zijn eigen kleding, waardoor hij een nieuwkomer is binnen de mode. Hij bracht de collectie White Trash Beautiful samen met designer Nikki Lund op de markt, waardoor hij wat dat betreft voor de veilige weg koos. Richie maakt sexy couture, die aan de andere kant ook goed bereikbaar is voor de gemiddelde vrouw, waarbij de ritssluiting een belangrijke rol speelt.

Foto: STARPRESS

TAGS: , ,

Comments are closed.