Modetrend 2012: de midi-rok als nieuwkomer

Vrouw met midi-rok en laarzen op een straatDe mode kent al veel verschillende soorten onderdelen en daar lijkt weer een nieuwe bijgekomen te zijn. Zo kenden we natuurlijk de minirok al, maar er is nu een wat langere variant bijgekomen. Binnen de huidige mode zijn er veel invloeden vanuit het verleden te herkennen, wat ook van toepassing lijkt op de midi-rok. Zo lijkt het erop dat deze afkomstig is uit het verleden en het juist daarom weer erg goed doet binnen de mode, zoals we die op dit moment kennen. Tenslotte is het goed om te weten hoe de midi-rok het best gedragen kan worden, aangezien dat nog niet altijd even gemakkelijk zal zijn.

Mini, midi en maxi rok

De lengte van de rok is al jarenlang een onderwerp van gesprek en het lijkt er niet op dat dit op korte termijn zal veranderen. Wat dat betreft is het goed om hier naar te blijven kijken en er op die manier voor te zorgen dat u altijd mee blijft gaan met de mode. Eerder al zagen we de minirok verschijnen en leek de lengte alleen nog maar korter te worden. Tegenwoordig is er echter weer een trend gaande waarbij de rok weer wat langer mag zijn. Het gaat daarbij om de midi-rok, die we dus tussen de minirok en de maxi-rok kunnen plaatsen.

Retro invloeden

De midi-rok lijkt voor te komen uit de invloeden van het verleden. Wanneer we terug gaan in de tijd en kijken naar de jaren ’40 en ’50 vallen er verschillende rechte rokken te zien, die overeenkomen met de mode die we op dit moment terug zien komen. De strenge uitstraling die er tijdens die jaren vanuit ging is tegenwoordig wat verandert, maar er is aan de andere kant wel sprake van een echte retro-uitstraling. Door de midi-rok wat meer uitwaaierend te dragen of deze tot over de knie te laten vallen is het binnen de mode gelukkig mogelijk om voor een aantrekkelijke uitstraling te zorgen.

Midi-rok modisch combineren

Een midi-rok is eigenlijk perfect om te combineren. Afhankelijk van het matriaal van de rok kunt u dit kledingsstuk bij alle stijlen dragen. Als uw rok uit sjieke stof is kunt u er het best pumps bij dragen, een luchtige zomerrok wordt het best met ballerina’s gecombineerd. Een jeansrok kunt u net zo goed met wandelschoenen en een ruitjesbloes combineren om zo een wat rustikalere stijl de creëren. De country-look is dit seizoen trouwens vol in de trend. Kijk hier voor voorbeelden van de passende schoenen voor deze stijl.

Het dragen van de midi-rok

Om de midi-rok op een mooie manier te kunnen dragen is het verstandig om ervoor te zorgen dat u een rok kiest die goed past bij uw figuur. Zo is het allereerst verstandig om een rok tot over de knie te kiezen wanneer u wat kleiner bent. Daarnaast is het voor volslanke vrouwen beter om een wijd uitlopende midi-rok te kiezen, met een grote middenplooi aan de voorzijde. Zo zorgt u ervoor dat u de midi-rok op een mooie manier kunt dragen en er optimaal plezier van zal hebben.

Afbeelding: olly – Fotolia

TAGS: ,

Comments are closed.