De leukste muziekfilms

Saturday night feverHet kiezen van de leukste muziekfilms is uiteraard een kwestie van smaak. Wat dat betreft is het goed om ervoor te zorgen dat de meningen van veel mensen bij elkaar worden genomen, aangezien we op die manier komen tot een goed gemiddelde, waar zeker een kern van waarheid in zit. Op het gebied van de leukste muziekfilms betekent dit vooral dat films als Grease en Save the Last Dance het erg goed doet. Andere bekende films zijn Saturday Night Fever, Staying alive, Footloose, Fame en Flashdance. Dit zijn stuk voor stuk films die eigenlijk iedereen wel een keer gezien heeft en om die reden dan ook goed kent. Tijdens het kijken van de film is het vooral heerlijk om van de muziek te genieten.

Dansen en muziek

Het is opvallend om te zien dat de leukste muziekfilms vooral dansen en muziek combineren. Anders dan bijvoorbeeld bij musical is het veel minder van belang om rekening te houden met de liedjes zelf, maar gaat het om de manier waarop men erop beweegt. Zowel in Grease als een Save the Last Dance speelt het dansen een centrale rol, waardoor dit een element blijkt dat van groot belang is. Voor mensen die van muziekfilms houden is het blijkbaar ook heerlijk om naar de dansende hoofdrolspelers te kijken, die de tijd van hun leven hebben.

Grease deel 1 en 2

Een van de leukste muziekfilms is Grease. Het gaat om zowel deel 1 en 2, al is de eerste film natuurlijk het meest populair. Dat is een film die eigenlijk iedereen wel een keer gezien heeft. Toch is het geen enkel probleem om de film nog een keer aan te zetten. De een zal er mooie herinneringen aan hebben, terwijl de ander er gewoon een heel goed gevoel van krijgt. Wat dat betreft is het altijd een goed idee om Grease 1 of 2 tijdens een vrij avond aan te zetten en op die manier te zorgen voor een heerlijke avond samen of met vrienden.

Save the Last Dance deel 1 en 2

Een tweede film die zeker behoort tot de leukste muziekfilms is Save the Last Dance. Ook in deze film speelt het dansen een belangrijke rol. Bovendien is dit ook een film die de meeste mensen erg goed zullen kennen. De bekendheid lijkt echter minder groot dan bij Grease, waardoor het bij deze film nog goed mogelijk is dat niet iedereen de film al een keer gezien heeft. Dat betekent dat het mogelijk is om samen van de film te gaan genieten en weg te zwijmelen van wat er zoal op het scherm zal verschijnen.

Foto: sandra zuerlein – Fotolia

TAGS: , ,

Comments are closed.